ÇORUM / ALACA - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Nis

Hikayelerle Türküler Projemiz'in Karadeniz Bölgesi tanıtımında Perde pano yapılarak Karadeniz bölgesinde yer alan iller gösterildi.Zil sesi Karadeniz Türküleri ile değiştirildi.Tüm okulda farkındalık sağlandı.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Mart ayı 1/A sınıfı öğrencileri Anadolu Masalları adı altında anlamını bul ve kelime türetme etkinliği yapmışlardır.

Mrt

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü her yıl 18 Mart'ta kutlanmaya devam ediyor.2024 yılı büyük zaferin 109. yıldönümü olacak.Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale'nin ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını Mehmet Akif Ersoy Okulu olarak saygı duruşu ile başlanan etkinlikle, bütün kahramanlarımızı şükran ve minnetle andık.Onların aziz fedakarlıklarına layık olabilmek dileği ile programımızı sonlandırdık.

Mrt

12 Mart, İstiklal Marşı'nın kabul yıl dönümü olarak her yıl coşkuyla kutlanıyor.Sözlerini Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı, bestesini ise Osman Zeki Üngör'ün yaptığı İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık sembolü olarak ele alınıyor.Bu anlamlı günde Mehmet Akif Ersoy öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu İstiklal Marşı'nın Kabul yıldönümünün 103. yılı kutlandı.

Mrt

Alaca Gençlik Merkezi Müdürlüğünün hazırlamış olduğu etkinlikte tüm okulumuz öğrencileri katılım göstererek hepbirlikte eğlendi.Eğlencede çuval yarışı,Onur Eroldan müzikaller,

İp çekme yarışması,Renklerle dans vb. yarışmalarla tüm okul katılım gösterdi.

Mrt

Bu yıl karın yağmaması ile birlikte Anasınıfı öğrencileri malzemelerden ( saç kremi,karbonat) ile yapay kar yaptı.Hepbirlikte yapılan karışımla oynayarak küçük kas gelişimlerini desteklediler.

Sonra sergi şeklinde minik kardan adamlar yaptılar.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi şubat ayı 2-A sınıfı drama ile deyim atasözü anlatma etkinliği yapıldı.Etkinlikler fotoğraflandı.Tüm sınıf katılım gösterdi.

Ock

Bakanlığımızca 20023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında tüm kademelerde uygulamak üzere öğrencilerin zihinsel,sosyal,duygusal,fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla 'Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı'hazırlanmıştır.Okulumuz hergün için verilen programdaki etkinlikleri ilkokul-ortaokul olarak eksiksiz tamamlamıştır.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Okulumuz 4/A sınıfı Ocak Ayı Dede Korkut Hikayeleri yarışması düzenledi.Daha sonra' Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma' etkinliği düzenlendi.Birinci olan öğrenciye ödülü verildi.

Ock

Hikayelerle Türküler Projemizin İç Anadolu Bölgesi kısmını hazırlayan Neşet ANBAR,  Projede yer alan bölgeye ait türküleri panoda sergiledi.Ardından Öğrenciler ile birlikte Türküleri gösteri şeklinde seslendirerek tüm okula tanıttı.Bölgelerimizin zenginliklerinden İç Anadolu Bölgesinin Türküleri tanıtılmış oldu.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kasım ayı kapsamında Okulumuz 2-A sınıfı 'Bilen Oturur' etkinliği ile projelerini tamamladı.Eş anlamlı kelimelerin diğer anlamını bulan öğrenciler yerlerine otururken diğer öğrenciler bulana kadar devam etti.

Ock

Aralık ayı Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında gerçekleştirilen, anahtar kelimelerle hikaye yazma yarışmasında dereceye giren öğrenciler, sınıfı bazında çalışmalarını sürdürdü.2-A sınıfı öğrencileri Projemizin Aralık ayı etkinliğini başarı ile tamamladı.

Ara

4,5,6,7 ve 8.sınıf Öğrencilerimizle  Alaca Gençlik Merkezinde  Gezici Çanakkale Müze Ziyareti yapılmıştır.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü hem okulumuzda hemde İlçemiz de etkin olarak kutlanıldı. Cumhuriyitimizin 100.yılı etkinliklerinde görev alan arkadaşlar kaymakamlık başarı belgesi ile ödüllendirdi. Belediyemizde tüm öğretmenlerimize yemekli bir etkinlik düzenledi.